Alldeles spröda och krispiga var rabarberna jag skördade idag. Det blev inte många och de var inte stora, men det räckte till en god paj ändå.
MUMS!
Hittade receptet på nätet men nu kan jag inte hitta det igen!
Tror att det var så här:
Pajdegen:
Pajdegen:
150 g smör, 3 dl vetemjöl, 1 dl havregryn, 1 dl socker. Blanda de torra ingredienserna och häll i det smälta smöret. Tryck ut i en pajform och grädda 10 min i 200 grader.
Fyllningen:
50 g smör, 1 dl socker, 2 ägg, 100 g riven mandelmassa och 300 g rabarber. Smält smöret. Rör ut sockret och lägg i äggen uppvispade. Det ska sjuda men inte koka tills det tjocknar. Då vänder man ner mandelmassan och de finhackade rabarberna.
50 g smör, 1 dl socker, 2 ägg, 100 g riven mandelmassa och 300 g rabarber. Smält smöret. Rör ut sockret och lägg i äggen uppvispade. Det ska sjuda men inte koka tills det tjocknar. Då vänder man ner mandelmassan och de finhackade rabarberna.
Lägg fyllningen i pajskalet och grädda 20-30 minuter.
3 kommentarer:
Gottegrisar! Visst blir jag avundsjuk som inte fick smaka.
Ser jätte mumsigt ut! Ska prova reseptet.
Oj, det låter väldigt, väldigt gott!
Skicka en kommentar