lördag 13 februari 2010

Snälla ni som stickat pomatomus

HJÄLP MIG!
Jag tycker att jag följer diagrammet för mönstret och det ser rätt ut förutom i "vändningarna", alltså där det skiftar från att man börjar med omtag tills att man börjar med att sticka ihop två maskor. Vad är det jag inte fattar!!!Jag får stora hål och jag begriper inte vad jag gör fel! GRRR!


4 kommentarer:

Sillen stickar sa...

Det blir stora hål i samband med omslaget, särskilt stort när man början av diagrammet. Det ser inte ut som du stickar vridna räta maskor, gör du det? Kanske kan det vara det?
Hoppas det löser sig,
Sillen

Sillen stickar sa...

eller så kan det vara att när du börjar om på diagrammet så ska du flytta över första maskan på varje sticka, vilket innebär att du börjar diagrammet på maska nummer två på första stickan. Hoppas du förstår vad jag menar, kolla in mönstret oxå.
Lycka till!

skapasaker sa...

Tack snälla! Ska genast prova!

Sillen stickar sa...

Just mellan 11/12 så blir det ett lite större hål. Men där ska du inte flytta maskor. Vad gör du för typ av omslag och hur stickar du ihop de två maskorna. Jag kollade på mina pomatomusmuddar och tror att det stora hålet kan bero på att du inte stickar de räta maskorna i bakre maskbågen=vridna räta maskor och även sticka ihop 2 maskor bakre maskbågen. Och om det inte stämmer på sista varvet- har du gjort omslaget på föregående varv?
Hoppas du fattar något:) det är så svårt att skriva om sticksaker.
Hoppas du får bukt på det hela.