fredag 3 juli 2009

Ett nytt golv tar form

Vi har en hörna i trädgården som vi aldrig använt. Den vetter mot norr och är sunkig och full av mossa. Det har liksom aldrig varit intressant att vistas där, vi har ställt undan saker där som väntat på att forslas till tippen. Skräpig yta med andra ord. Mannen i huset som sköter gräsklippningen har tröttnat på att släpa in gräsklipparen där och klippa när det ändå mest är mossa. Då lägger man sten, och vips finns det en favoritplats för en go´fika i solnedgången!

Allt gräs hyvlades av, markduk på och sedan fylla med makadam. Svettigt den här veckan! När allt makadam, och sedan allt flis var utlagt kändes det ändå färdigt, det rasslade så gott när man gick i gruset. Skulle kunna tänka mig att ha det så. Kanske blir det en grusad gång någon annanstans i trädgården. Bara för ljudet när man går där.

Efter två dagar av (tråkigt?) förarbete var det dags att lägga stenen.

Igår kväll, efter 4 dagars arbete hade vi kommit såhär långt. Det är bara gången mot gatan kvar, och lite finlir vid kanter och rabatter. Sedan ska vi sopa i stenmjöl eller sand. Det värker i hela kroppen av ovanligt arbete, framför allt i underarmarna av allt knackande mot stenar med en tung klubba.
Vi är nog lite knäppa, andra ligger i hängmattan och läser en god bok, eller åker till havet och badar. Man kan ju undra om det är såhär man ska tillbringa semestern? Men det här är kul! Ett rent nöje. Ett sommarnöje?
Nu återstår bara den delikata uppgiften att möblera platsen. Vi har lite möbler stående på andra platser i trädgården så vi får väl känna oss fram...

1 kommentar:

anne sa...

Jag förstår att du är nöjd det blev ju jättefint, tänk vad sten kan göra!