torsdag 23 juli 2009

I´m back!

Jag har inte varit borta länge, bara tre dagar men vilka tre dagar! Absolut inget för någon som inte gillar växter och tyger.

Vi började med att åka till Tirups örtagård (jag har bloggat om besök där förut, jag vet). Tirup ligger strax söder om Lund, rakt ut på åkrar och fält. Man får vara lite uppmärksam när man kör dit så att man inte missar skylten...Ett besök i caféet var nödvändigt. Vi var fikasugna och behövde pusta ut efter några timmar i bilen från Göteborg. Den här gången testade jag en sesam och nötkaka med ungefär samma glasyr som det brukar vara på morotskaka. Himmelskt!Annorlunda växter går det bra att hitta där. Som förra gången jag var där köpte jag en basilika med jättestora blad, och sedan hittade jag den här chilin, Mulato. Den verkar spännande.Vi gick omkring och njöt av örtagården, café och tillhörande butik i hela tre timmar!


Nästa dag var det dags för Stoff och stil. Favoriten bland tygaffärer! De har ALLT och framför allt en stor sortering tyg med härliga mönster. Jag funderar över var de får tag i allt ovanligt tyg, vad har de för inköpare som inte tygaffärerna i Göteborg har hittat? Eller designar de tygerna själva?


Vill du hitta dit? Kör mot Köpenhamn ända tills du kommer till en avfart som heter Svågertorp. Där hittar du Stoff och stil.


Härligt matchade hyllor stort som ett varuhus och fräscht...Blixtlåsen hänger på rad...Här är mina fynd för denna gången. Sedan köpte jag massor med "bra-att-ha-saker", symaskinsnålar, nålmagnet, gaffelvirkningsnål (nu är det dags!), REA-mönster och mycket mer som jag inte minns.
Vi lånade min mammas hus och hon hade bett oss plocka körsbär för hon orkar inte äta upp alla. När jag såg trädet förstod jag vad hon menade, så mycket körsbär har jag aldrig sett! Det var inte körsbärsklasar, det var druvklasar! Jag köpte en hink och plockade den full! Jag kommer inte att hinna äta dem innan de blir dåliga, är det någon som har ett bra recept på någon god marmelad? Likör? Något förslag!
Kolla trädet!
Nästan färdig men inte riktigt...
På vägen hem; Ullared! Vi var väldigt disciplinerade, max två timmar skulle vi vara där. Det höll faktiskt, tro det eller ej. Min sista bild får bli ett fynd därifrån:


En hel låda full med verktyg till min Dremel. Jag har jättenytta av de olika slipverktygen när jag håller på med metallsmyckena. Priset? Svårt att gissa, 29 kronor! Jag köpte två!

2 kommentarer:

LADY JEN sa...

Ser ut som du haft riktigt roliga och sköna dagar. Jag vill också till Stoff och Stil, jag MÅSTE dit någon gång.

Hoppas att det är bättre med dig nu, så att du får njuta av att vara ledig.

Många kramar

cat sa...

Låter väldigt lyckat:)