tisdag 23 juni 2009

Flädersaft


Idag har första omgången flädersaft blivit klar! Det är verkligen superenkelt att göra och jag kan rekommendera det till alla som har fläderblommor i sin närhet!

Bra recept på flädersaft:

Häll 2 kg strösocker, 50 gram citronsyra och 20 fläderblommor i en ren hink. Tvätta 2 citroner och skala dem. Lägg ner skalet i hinken och pressa ner saften ur citronerna. Häll över 2 liter kokande vatten, rör ut sockret och ställ svalt 3 dygn. Rör en gång varje dag.

Sila saften och frys i påsar så slipper du konserveringsmedel.

Mums!

2 kommentarer:

anne sa...

Hej Eva och tack för igår. Nu har jag gjort flädersaft efter konstens (dina) alla regler men jag kunde inte låta bli att ta med en lime också. Sebastian blev glatt överraskad när han förstod att blommorna skulle vara till flädersaft som han älskar. Jag läste att saften kunde hålla sig upp till en månad så det där med att frysa in är nog ingen ide. Kram Anne

skapasaker sa...

Kom och hämta fler blommor! Så har du saft till åtminstone ett par veckor till...
/Eva