söndag 6 mars 2011

Jag är i ide

Det är väl bara att inse det, jag har gått i ide. Eller vad man ska kalla det. Kanske är det ett ekorrhjul i stället?

Jag har i alla fall tät kontakt med min dator. Och det är inte lustfyllt skapande och roliga bilder alls. Snarare sitter jag med andan i halsen och knappar på tangenterna så fingrarna blöder. Det är väl en alldeles vanlig tid för lärare egentligen. Nationella prov som ska rättas och en helsickes massa omdömen som ska skrivas. Utöver den vanliga planeringen och de vanliga rättningarna.

Nu måste jag snart ta mig ur det här!

Och den här helgen har det plötsligt blivit vår! (Ja ja, termometern visar -4 när solen inte är framme, men när den är det...mmm!) Jag tror faktiskt att det blir vår i år också!


För några veckor sedan tog jag in några kvistar från körsbärsträdet och nu håller de på att spricka upp. Precis vad jag behöver, lite fake-vår!

2 kommentarer:

Anna Stilla sa...

Det är nog inte lätt att vara lärare. Men kanske väldigt givande.
Själv flyttar jag snön på min uteplats, från skugga till ställen där det är som varmast. Och eftersom jag har mycket snön på altanen då blir det mycket att flytta på :)

Maria sa...

Tycker att det verkar som om lite väl mycket av lärartiden går åt till att skriva tex omdömen. Som förälder går det ju precis lika bra med muntligt på utvecklingssamtalen. Åtminstone när barnen är små...