söndag 18 april 2010

Inne och ute idag, hos mig

Jag har blivit beroende av att ha blommor i vas inomhus sedan jag köpte den här raka glasvasen på IKEA (ja, det är min favoritaffär!). Det var inte mycket tulpaner längre så jag testade rosor. Funkade också bra. Framför allt hittade jag fantastiska färger!


En ros var avbruten så den la jag nere i vasen. Det blev också rätt bra, hellre än att slänga den.
Ute! Ja nu exploderar det fullständigt, jag har alltid sagt att jag älskar sommar och värme, ju varmare desto bättre, men jag tycker våren är rätt ok också. Det händer ju mer. När man har trädgård.
Den spanska körveln, nu är den inte så kaxig minsann. Men vänta en månad så är den en meter hög och en meter i omkrets...Och tar fullständigt över rabatten den bor i. Häftig att lägga i botten av en sockerkaka och god lakritsdoft.
Förra året hade jag turen att få en massa påskliljor. Brukar inte orka ta hand om lökarna utan slänger dem. (Latmask, jag vet!) Förra året fick jag ett ryck och grävde ner dem allihop och i år har jag fått min belöning!
En pärlhyacint månne? Och hur har den kommit dit undrar jag?

Vad löjliga pionerna ser ut nu. Vänta bara, de blir majestätiska!

Forsythian för en vecka sedan
Och idag. Imorgon är det kanske alldeles gult?
Den nedre altanen belyst på kvällen. Snart är det varmare, då tar jag med mig en bok och filt dit. Längtar!
Och naturligtvis måste man grilla! Så fort det finns tillfälle.

6 kommentarer:

á Yeliqa sa...

Åh så vackra bilder!
Kul att se att det börjar hända saker ute i naturen:) Själv väntar jag på att snötäcket ska försvinna, men än är det ca 35 cm kvar :(

Emmas dagar sa...

Jag såg hos Medea att hon vunnit fantastiskt fina och roliga örhängen av dig. Attans att jag missade den utlottningen, de där skulle jag behöva att liva upp mig själv och min omgivning med! Är det något du säljer också...?

Anonym sa...

Vad härligt att du kan njuta av de små tingen, det är de som gör livet värt att leva och du njuter, verkligen njutbara bilder. Nu i eftermiddag regnar det lite och det behövs väl också för att det ska växa.

Ha det gott!!!

skapasaker sa...

Hej!
Som svar på din kommentar "Emmas dagar"; jo, jag säljer dessa örhängen men hittills bara på jobbet och till folk jag känner. Men visst går det bra att beställa ett par! Jag har märkt att efterfrågan är stor och har en hemsida under uppbyggnad, så där kommer de säkert att hamna till slut. Det tar bara lite tid...

Men hör gärna av dig med en beställning!

Eva

Emmas dagar sa...

Hej igen!
Vad kostar de?
Du får gärna maila emma.bom@gmail.com
Ser fram emot din hemsida!

Emmas dagar sa...

...eller svara i min blogg förstås ;-)