söndag 24 maj 2009

Helgen har varit härlig!

Vad det är skönt med lite extra ledigt, det behövs verkligen ibland.
Den här skylten har kommit upp på dörren in till vår innergård. När man kommer in möts man av den här jättebänken som Stefan byggde igår. Jättebrädor, 4.80 långa som står på stora tumlade stenar. Ganska enkelt och väldigt funktionellt. Det är sol där till sent på kvällen och bänken är bred nog att sova middag på. Gissa om jag tänker använda den i sommar...
Alldeles intill växer den här fina lupinen. Den var från början lila men jag tror att den blivit inspirerad av pionen som står i samma rabatt. Ljusrosa.
Vet inte om det matchar men dessa läckra knallröda vallmo kommer intill det rosa. Jag är i alla fall glad att de blir fler för varje år som går.
Iris och blå/vit akleja i förgrunden. Blodlönn, flikbladig i bakgrunden. Vilka färger det blir tillsammans!
Den här vackra rosen har flyttat in i en stor kruka på balkongen. Det har blåst en hel del och jag har varit orolig för hur det ska gå. Nu har det i alla fall kommit en blomma...

3 kommentarer:

Bodil sa...

Vilken oas ni har. Härligt med naturens egen matchning av färger.
Speciellt när det varit en konstnärlig själ med och fixat.

skapasaker sa...

Jag ÄLSKAR vår trädgård, speciellt nu när allt bara växer och blommar. Det är ständigt nya projekt och det är väl det som är grejen kanske, det står aldrig still. Kom och fika en dag!

cat sa...

Jag blir grön av avundsjuka över er undebara innergård:)