måndag 29 december 2008

Nu har jag hittat symaskinen igen!

I senaste numret av Allt om Handarbete fanns ett mönster jag ville prova. Köper aldrig den tidningen annars men jultristessen driver en till ovanliga saker. Jag gillar att ha tunika till jeans och jag har en hel del tyger att göra av med, så jag gjorde ett försök. Den mörka tunikan sydde jag först och då ändrade jag inte mycket mer än en ficka på sidan. Märkte när jag sydde den att konstruktionen kändes lite slarvig, bla saknades infodring bak i halsen, sömsmånen skulle bara vikas in där och det blev precis så trist som jag trodde. Annars är jag rätt så nöjd med den. På den andra kunde jag inte hejda mig med resttygerna. La också till en puffärm då den i originalmönstret kändes snäv. Min dotter garvade rejält åt min "söta pippi-klänning". Jaja, vi får se om jag ska använda den någon gång men kul hade jag när jag gjorde den.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är du söt i klänningen, och den andra liknar en dockklänning. Klart du ska använda den i skolan bland de andra tonåringarna.

karin sa...

Hej! fina tunikor!! ja, man kan ju bli lite rastlös under julledigheten... själv har jag stickat en mössa till Hugo som han själv designade. Svart med gula ränder. Nu ska jag sticka vantar. ha det bra!

loic sa...

hej eva och alla och gott nyt år vad fick ni i julklapp?

Assishantverk sa...

Hej
Klart du ska använda tunikan. Den är ju jättesöt!
Assi